Veranderingen op de rotonde

De rotonde blijft veranderen. Op de afbeelding hierboven zijn twee foto’s samengevoegd: bovenaan 5 juni 2022 (nu ook op de voorpagina van deze site), onderaan 13 juni 2021. Het meest opvallende verschil is dat de voorste wilg dit voorjaar gesnoeid is. Verder is te zien dat de begroeiing aan de linker kant nu dichter is dan een jaar geleden, o.a. door margrieten, bolderik, bergamot, mottenkruid en cichorei. Rechts is bovenaan juist ruimte ontstaan en gecreëerd. De blauw-witte scharlei is niet teruggekomen. De grijzige absintalsem hebben we weggehaald omdat deze in de loop van de zomer erg ging “hangen” en nogal domineerde. De keizerskaars daarachter komt opnieuw op. Rechts naast de kornoelje lijkt nu een donker gat te zitten. Daar hebben we een aantal uitgegroeide blauwbaarden weggehaald, om meer ruimte te creëren. In de open plek hebben we o.a. heemst en zwarte toorts geplant. Wilde peen heeft zich aan die kant sterk uitgezaaid. De komende maanden blijft het plaatje dus veranderen!

Aan de zuidoostkant, tegenover de Molenvlietbaan, zijn vandaag 4 jonge valeriaantjes geplant. De zaailingen komen van de volkstuin, waar de plant het elk jaar prachtig doet. En nu maar hopen dat ze ook op deze drogere plek floreren.

De cichorei, vorig jaar geplant, bloeit nu voor het eerst, net als de wilde marjolein hieronder.

En verscholen tussen andere planten zagen we ineens franse silene, uit een vorig jaar uitgestrooid zaadmengsel. Oorspronkelijk uit het middellandse zeegebied afkomstig, maar al eeuwenlang als akkerbloem hier bekend, tegenwoordig sterk bedreigd.

Deze franse silene is een andere dan de silene die op een van de vorige foto’s te zien was.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *