Snoeien… en een verrassing

Het nieuwe seizoen is gestart. De hoogste tijd om een van de drie wilgen onder handen te nemen. Deze was in geen jaren gesnoeid. Met een elektrische zaag gaat het lekker snel. Ontzettend kaal nu – en een ongelooflijke berg takken (op de foto is nog maar een deel te zien). Daarmee kunnen we wel weer fijn de takkenril vernieuwen.

Ook de blauwbaard wordt onderhanden genomen. In het najaar bloeien de struiken nog prachtig, maar ze zijn erg uitgegroeid en veel takken zijn halfdood. Rigoreus snoeien maar, ook om andere planten ruimte te geven, en hopen dat de struiken opnieuw uitlopen.

Prachtig in het najaar, maar erg verhout

Toen we voor het eerst weer de rotonde opliepen viel op hoe begroeid alles is, en bepaald niet alleen met gras. Veel planten hebben zich uitgezaaid. De keizerskaars, we begonnen met drie planten, is overal te vinden, zelfs tussen het grind.

En… we ontdekten de eerste (?) bewoner van de rotonde. Het beestje zocht onder de bladeren voortdurend naar lekkere hapjes, en liet zich nauwelijks storen door onze werkzaamheden.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *